Majlis Pentauliahan Kor SISPA UniSZA

20 Ogos 2023 - Telah berlangsung Majlis Pertauliahan KOR Siswa/i Pertahanan Awam (KOR SISPA) Peringkat Kebangsaan Kali Ke-14 Tahun 2023 bertempat di Universiti Islam Antarabangsa, Gombak.
Seramai 57 org Kadet KOR SISPA UniSZA telah ditauliahkan sebagai Leftenan Muda (PA) oleh Pesuruhjaya Kehormat (PA), Datuk Wilson Ugak Anak Kumbong, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Sabah, Sarawak dan Tugas-Tugas Khas).

Majlis dihadiri oleh komanden KOPR SISPA UniSZA Kol. Kehormat (PA) Prof. Ts. Dr. Shukor bin Abd Razak (TNC P&I) dan Mej.(PA) KOR SISPA UniSZA, Dr. Zarizal bin Suhaili selaku Ajutan KOR SISPA UniSZA.
Turut hadir memeriahkan majlis ini adalah Lt. Dr. Akila bin Mamat, Pengarah Pusat Pembangunan Holistik Pelajar UniSZA dan En. Hasbullah bin Ismail, Timbalan Pengarah Kemahiran Insaniah Pusat Pembangunan Holistik Pelajar UniSZA.
Sekalung Tahniah diucapkan kepada semua Pegawai Kadet KOR SISPA UniSZA yang telah ditauliahkan.

#UniSZApastitahu
#ProudlyUniSZA