Print

Program Komuniti Palapes Udara di Kuala Krai

 

Satu program telah dijalankan iaitu LOVE, HEALTH AND SOCIETY yang bertemakan "UniSZA Sedekad Bersama Komuniti" anjuran PALAPES Udara UniSZA dengan kerjasama Pusat Pembangunan Holistik Pelajar (PPHP) UniSZA.

Program ini telah berlangsung pada 5 dan 6 November 2017 bertempat di Kampung Enggong, Kuala Krai, Kelantan. Program ini bertujuan untuk melengkapkan tugasan projek akhir peringkat pertengahan selain daripada mengeratkan hubungan antara komuniti UniSZA dengan komuniti luar sempena sambutan sedekad UniSZA. 

Antara aktiviti yang telah dijalan adalah; program anak angkat, gotong-royong, membina pondok sebagai mercu tanda, sukaneka, pertandingan memancing, forum perdana serta rewang perdana. Program ini mendapat sambutan dari penduduk Kampung Enggong serta kampung-kampung lain yang berdekatan seperti Kampung Chenulang, Kampung Sepuluh dan Kampung Sungai Mas.

Program yang berlangsung selama dua hari dan satu malam ini banyak memberi pelajaran dan pengajaran kepada para pelajar antaranya adalah dapat mempraktik serta menambahbaik kemahiran insaniah dalam diri pelajar. 

 || Galeri ||