Teras Sukan

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, amalan dan teknik Karatedo yang betul. Kemahiran kursus ini juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar melalui praktikal dan penganjuran pertandingan. Kursus ini juga dapat mencungkil bakat-bakat baru dan menarik minat untuk mewakili universiti dalam sukan Karatedo

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan kayak yang betul. Kemahiran menggunakan kayak juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran pertandingan.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan bola baling yang betul. Kemahiran bermain bola baling juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran program.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan golf yang betul. Kemahiran bermain golf juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran pertandingan.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan memanah yang betul. Kemahiran bermain memanah juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran pertandingan.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan ping pong yang betul. Kemahiran bermain ping pong juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran pertandingan.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan hoki yang betul. Kemahiran bermain hoki juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran pertandingan.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, amalan dan teknik taekwondo yang betul. Kemahiran kursus ini juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar melalui praktikal dan penganjuran pertandingan. Kursus ini juga dapat mencungkil bakat-bakat baru dan menarik minat untuk mewakili universiti dalam sukan taekwondo

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar-pelajar berkaitan asas-asas kepada kemahiran dan bagaimana bermain Sepaktakraw dengan betul, undang-undang permainan Sepaktakraw, serta kerjasama pelajar dengan latihan kemahiran secara berkumpulan dan menganjur serta mengendalikan suatu pertandingan kecil dan juga menyertainya.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan asas pelayaran yang betul. Kemahiran asas pelayaran juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran program.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan tenis yang betul. Kemahiran bermain tenis juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran pertandingan.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan futsal yang betul. Kemahiran bermain futsal juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran pertandingan.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan Tenpin Boling yang betul. Kemahiran bermain Tenpin Boling juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran pertandingan.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, amalan dan teknik woodball yang betul. Kemahiran kursus ini juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar melalui praktikal dan penganjuran pertandingan. Kursus ini juga dapat mencungkil bakat-bakat baru dan menarik minat untuk mewakili universiti dalam sukan Woodball.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan bola tampar yang betul. Kemahiran bermain bola tampar juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran pertandingan.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan asas Rowing yang betul. Kemahiran asas rowing juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran program.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan badminton yang betul. Kemahiran bermain badminton juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran pertandingan.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan bola jaring yang betul. Kemahiran bermain bola jaring juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran pertandingan.

Kursus ini memperkenalkan kepada pelajar tentang peraturan, teknik dan amalan permainan bola sepak yang betul. Kemahiran bermain bola sepak juga didedahkan dengan penglibatan aktif pelajar secara berkumpulan melalui praktikal dan penganjuran pertandingan.