Print

Program Komuniti Palapes Udara di Kuala Krai

 

Satu program telah dijalankan iaitu LOVE, HEALTH AND SOCIETY yang bertemakan "UniSZA Sedekad Bersama Komuniti" anjuran PALAPES Udara UniSZA dengan kerjasama Pusat Pembangunan Holistik Pelajar (PPHP) UniSZA.

Program ini telah berlangsung pada 5 dan 6 November 2017 bertempat di Kampung Enggong, Kuala Krai, Kelantan. Program ini bertujuan untuk melengkapkan tugasan projek akhir peringkat pertengahan selain daripada mengeratkan hubungan antara komuniti UniSZA dengan komuniti luar sempena sambutan sedekad UniSZA. 

Antara aktiviti yang telah dijalan adalah; program anak angkat, gotong-royong, membina pondok sebagai mercu tanda, sukaneka, pertandingan memancing, forum perdana serta rewang perdana. Program ini mendapat sambutan dari penduduk Kampung Enggong serta kampung-kampung lain yang berdekatan seperti Kampung Chenulang, Kampung Sepuluh dan Kampung Sungai Mas.

Program yang berlangsung selama dua hari dan satu malam ini banyak memberi pelajaran dan pengajaran kepada para pelajar antaranya adalah dapat mempraktik serta menambahbaik kemahiran insaniah dalam diri pelajar. 

 || Galeri ||
Print

Majlis Pemakaian Pangkat PALAPES Udara UniSZA

16 Okt 2017 - Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Kadet PALAPES Udara UniSZA yang telah berlangsung pada 14 Okt 2017 dan disempurnakan oleh Pegawai Kehormat, Mejar (K) Ahmad Termizi bin Abdul Aziz PSSTUDM serta Leftenan Nazry bin Moh Alladin TUDM Ajutan Unit PALAPES Udara UniSZA. 

Seramai 41 Pegawai Kadet dari peringkat senior, dan 47 Pegawai Kadet dari peringkat intermediate telah di raikan dalam majlis ini. 

Tahniah juga di ucapkan kepada 13 anggota yang telah dipilih untuk dinaikkan pangkat. Seorang Pegawai Rendah Kanan (PRK), Pegawai Rendah Muda (PRM), lima orang Sarjan masing-masing dari peringkat senior, seorang Sarjan, dan lima Koperal dari peringkat intermediate.

Semoga dengan adanya majlis seperti ini dapat menarik minat lebih ramai pelajar khususnya pelajar UniSZA untuk menyertai unit badan beruniform.

|| Galeri ||