Print

Khidmat Komuniti UniSZA – Ketengah

HULU DUNGUN :  Seramai 146 orang pelajar Universiti Sultan Zainal Abidin, Kampus Gong Badak, Kuala Terengganu, Terengganu telah menyertai Program Khidmat Komuniti ( Bakti Siswa ) anjuran PPHP, UniSZA dengan kerjasama KETENGAH. Program khidmat komuniti ini telah diadakan pada 24 dan 25 Februari 2017 yang lalu bertempat di Kampung Shukor dan Kampung Jongok Batu, Dungun, Terengganu. 

Antara objektif utama program ini adalah untuk melatih mahasiswa/i untuk mempunyai sikap kepimpinan dan melahirkan mahasiswa/i yang mempunyai sikap kesukarelawanan yang tinggi dalam diri masing-masing. Program ini juga bertujuan untuk mendedahkan mahasiswa/i dengan masyarakat luar khususnya masyarakat yang berada di kawasan pedalaman. Selain itu, program ini bertujuan untuk memperkenalkan UniSZA sebagai universiti komuniti yang melahirkan ramai ikon sukarelawan serta mempunyai organisasi dalam bidang kesukarelawanannya yang tersendiri. Impak bagi UniSZA pula adalah, ia dapat melahirkan mahasiswa/i yang versatil.

Beberapa aktiviti turut diadakan bagi mencapai objektif utama program ini diadakan. Antaranya ialah aktiviti bergotong-royong yang melibatkan mahasiswa/i dan turut serta komuniti Kampung Shukor dan Kampung Jongok Batu. Seterusnya, program motivasi bersama-sama pelajar Sekolah Kebangsaan Kampung Shukor dan Sekolah Kebangsaan Jongok Batu. Di samping itu, terdapat juga aktiviti pemeriksaan kesihatan secara percuma kepada penduduk-penduduk kampung oleh mahasiswa/i Diploma Kejururawatan. Para pelajar serta penduduk kampung juga telah bergotong royong bagi menjayakan jamuan rakyat pada sebelah petang sumbangan daripada pihak KETENGAH. 

Print

IKLAN JAWATAN FASILITATOR SAMBILAN KURSUS KOKURIKULUM SESI 2017/2018

Pemohon-pemohon adalah dipelawa daripada warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi Jawatan Fasilitator Sambilan Kursus Kokurikulum Berkredit bagi Kampus Gong Badak, Kuala Terengganu dan Kampus Besut, Besut Terengganu. Kursus Kokurikulum Berkredit ini dikategorikan dalam 6 teras sebagaimana butiran di bawah:

Bil. TERAS 
Kebudayaan 
Kemasyarakatan & Sukarelawan 
Keusahawanan & Pembinaan Diri
Pasukan Pakaian Seragam Bersenjata
Pasukan Pakaian Seragam Tanpa Senjata
Sukan 

 Borang permohonan yang telah lengkap hendaklah dihantar kepada :-

 Pengarah
Pusat Pembangunan Holistik Pelajar
Pejabat Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar
Kampus Gong Badak
21300 Kuala Nerus, Terengganu.

(u/p : Timbalan Pengarah Akademik)

*Permohonan hendaklah sampai ke pejabat kami SEBELUM atau pada tarikh 22 MAC 2016 (RABU)Muat turun:
Iklan          Borang      Senarai Kursus