IKLAN JAWATAN FASILITATOR SAMBILAN KURSUS KOKURIKULUM SESI 2018/2019

Muat turun borang pada pautan berikut: Download

Eksplorasi Kenyir Kokurikulum Kayak

Kor Kayak UniSZA sesi 2017/2018 telah berjaya menganjurkan program ekplorasi kayak yang melibatkan komuniti luar, serta telah mendapat maklumbalas yang positif daripada para peserta yang terlibat.

Program yang diadakan selama tiga hari dan dua malam ini merupakan satu program yang dianjurkan oleh Kor kayak UniSZA bagi melengkapkan tugasan projek akhir. Program “Eksplorasi Kayak UniSZA dan UMT ke Tasik Kenyir” ini telah berlangsung pada 16 sehingga 18 November 2017 bertempat di Makmal Alami UniSZA, Tasik Kenyir. Seramai 38 orang peserta dan tiga orang fasilitator iaitu Encik Latif Bin Ali, Encik Mohd Azamrul Bin Harun dan Cik Nor Asma Fadzila Binti Mansor telah menyertai program ini. Para peserta dari Ko Rekreasi UMT terdiri daripada 34 orang pelajar dan seorang pegawai UMT turut bersama-sama menjayakan eksplorasi pada kali ini.

Objektif utama program “Eksplorasi Kayak UniSZA dan UMT ke Tasik Kenyir” ini adalah untuk meningkatkan kemahiran mahasiswa dalam komunikasi sosial dengan komuniti luar. Program eksplorasi ini telah berjaya membina semangat bekerjasama dan menambah baik kemahiran insaniah dalam kalangan ahli kor kayak dan Ko Rekreasi dari UMT. 

Antara aktiviti yang dijalankan ialah aktiviti berkayak bersama-sama pelajar Ko Rekreasi UMT dari Kem Lawit ke Sungai Sauh sejauh 8 KM yang mengambil masa selama tiga jam, serta aktiviti membina trek pejalan kaki di Makmal Alami UniSZA. Aktiviti-aktiviti yang dijalankan telah memberi pengalaman yang berharga kepada para peserta ahli kor kayak.

Semoga dengan penganjuran “Eksplorasi Kayak UniSZA dan UMT ke Tasik Kenyir” ini dapat memberi pengalaman kepada para peserta di samping menambah baik kemahiran insaniah dalam diri pelajar.

|| Galeri ||

Pengunjung

289982